Alles over lip fillers

lip fillersWanneer je de knoop door hebt gehakt en hebt besloten om toch te kiezen voor een cosmetische behandeling om je lippen te verfraaien, rijzen er meteen weer nieuwe vragen. Je vraagt je af waarmee je lippen dan voller gemaakt zullen worden, hoe lang het resultaat goed blijft en natuurlijk ook of het misschien niet heel slecht voor je gezondheid is.

In dit artikel zullen we deze vragen behandelen. Heb je na het lezen hiervan nog vragen? Aarzel dan niet en neem vrijblijvend contact met ons op.

Waarmee worden lippen voller gemaakt?

De lippen worden voller gemaakt door deze te injecteren met zogenaamde fillers, ook wel ‘injectabels’ genoemd. Er zijn verschillende soorten ‘injectabels’ die gebruikt kunnen worden om je lippen voller te maken. Onze voorkeur gaat uit naar biologisch afbreekbare producten. In dit artikel zullen we de meest gebruikte fillers, te weten die met hyaluronzuur en met radiesse voor je omschrijven. Samen met onze arts, die zich heeft gespecialiseerd in cosmetische behandelingen, kan je straks kiezen wat het beste bij jou past.

Hyaluronzuur

Hyaluronzuur is wereldwijd de meest gebruikte filler. Hyaluronzuur is een lichaamseigen stof. Deze stof komt voor in onze huid, in ons bindweefsel, in het zenuwweefsel en het epitheelweefsel. Hyaluronzuur zorgt voor volume en een strakke huid. Een perfecte tool dus in de strijd tegen rimpels!

In gel vorm wordt hyaluronzuur gebruikt om de lippen voller te maken. Met de jaren neemt deze van nature in ons lichaam aanwezige stof af, waardoor dan rimpels ontstaan. Deze stof kan tot wel 500 keer zijn volume bereiken door zich onder de huid met water te binden. Na een periode van 6 tot 12 maanden, afhankelijk van de situatie voor de behandeling, is het effect van deze behandeling verdwenen, doordat dit middel door het lichaam weer afgebroken wordt. Het is dus aan te bevelen om voor die tijd de lippen even bij te laten spuiten voor een duurzamer resultaat.

Doordat hyaluronzuur ook in ons lichaam voorkomt, is slechts minder dan 0,1{de34555dfc6abbb51b78939da4772eda94989f0ea7353f54c6e5e09a7803c37a} van de mensen hier allergisch voor. Onze arts neemt tijdens het consult voorafgaande aan de behandeling alles met je door, dus het risico op een vervelende reactie op dit middel is praktisch nihil.

Radiesse

Deze filler wordt ook in gel vorm gebruikt om de lippen voller te maken, soms in combinatie met hyaluronzuur. De werking van radiesse verschilt van die van hyaluronzuur, dat het gewenste resultaat bereikt door vocht aan te trekken. Radiesse bevat collageen en stimuleert je lichaam om zelf ook op de behandelde plaatsen weer collageen aan te gaan maken.

Het komt er dus op neer dat je meteen profijt hebt van de filler voor wat betreft het verkregen volume, maar daarnaast wordt, doordat deze gel calciumfosfaat microsferen bevat de collageenvorming gestimuleerd. Ook voor radiesse geldt dat het een lichaamseigen stof is. Nauwelijks kans dus op vervelende reacties!

Radiesse wordt binnen ongeveer drie maanden door het lichaam afgebroken. Het resultaat is dan echter nog niet verdwenen, doordat op de behandelde plaats ook weer nieuw collageen is aangemaakt door jouw eigen bindweefselcellen . Gemiddeld heb je een jaar plezier van deze behandeling.

Wat is dan het verschil tussen hyaluronzuur en radiesse?

Hyaluronzuur is de stof in je huid die voor het volume zorgt. Het heeft geen stimulerend effect op je weefsel. Radiesse daarentegen wel. Dit is een collageen stimulerende filler. Het bevat een stof, calcium-hydroxylapatiet,  die de bindweefselcellen activeert. Je eigen bindweefselcellen gaan dus collageen produceren. Uiteindelijk is het nieuw verkregen volume dus het resultaat van je eigen bindweefselcellen.

Beide producten worden synthetisch in een laboratorium vervaardigd, zodat er geen risico bestaat op contaminatie met dierlijke producten. 

Permanente fillers

Er zijn ook fillers die niet biologisch afbreekbaar zijn en dus een permanent karakter hebben. De kans op vervelende bijwerkingen is hierbij reëel aanwezig. In Nederland is behandeling met deze fillers inmiddels verboden. 

Bezoek ook:

http://privekliniek.eigenstart.nl/

Leave a Comment